Bölümümüz Öğrencisi Bitirme Teziyle Türkiye İkincisi Oldu

Bölümümüzden 2018 yılında mezun olan öğrencilerinden Nurhak ALTIN Prometeon Turkey Endüstriyel ve Ticari Lastikler A.Ş. Kocaeli Kartepe fabrikasında gerçekleştirdiği “Lastik Üretim Hattı Otoregülasyonu İçin Endüstriyel IoT Temelli Bir Sistem” isimli bitirme tezi çalışması ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Üniversiteler Arası Proje Yarışmaları” yarışmasında “Özel Sektöre Yönelik Lisans Tezleri” alanında Türkiye ikinciliği kazanmıştır. Öğrencimizin akademik danışmanlığını Prof. Dr. Oğuzhan URHAN, sanayi danışmanlığını ise Hasan Serkan AYTEKİN ve Mehmet Nail GÜNTUT yapmıştır. Fabrika içerisinde üretimde kullanılan bir adet makine üzerinde uygulaması gerçekleştirilen projeden, senelik yaklaşık olarak 400.000 $’ı aşkın kazanç sağlanmıştır.