Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Hakkımızda

• Günümüzde tıptan haberleşmeye, bilgisayar teknolojisinden uzay araştırmalarına kadar her konuda elektronik ve haberleşme mühendisliğinin önemi artmaktadır. Sonuç olarak hayatımızın can damarı durumuna gelmiş olan haberleşme, elektronik ve kontrol teknolojilerinin gelişiminde elektronik ve haberleşme mühendisliği önemli rol oynamaktadır.

• Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü lisans programı, öğrenciye modern elektronik, haberleşme, kontrol mühendisliğinin temel kuramsal kavramları ve teknolojik ilkelerini vermektedir. Bölümün başlıca amaçları, elektronik ve haberleşme mühendisliği alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek öğrencilerini ileri araştırmalara yöneltmek ve bu bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkıda bulunarak daha ileri noktalara gitmesini sağlamaktır.

• Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü , I. ve II. Öğretim programları ile öğretimine devam etmektedir. Her iki öğretim türü için de İngilizce Hazırlık öğretimi verilmektedir. Dönem başında yapılacak Yabancı Dil Sınavını geçen öğrenciler öğrenimlerine 1. Sınıftan devam ederler. 2009-2010 öğretim yılı itibari ile bölümümdeki derslerin %30′u İngilizce olarak verilmektedir.